Mini Pavlova

24.05.2020

Suroviny:

  • 4 bílky (pokojové teploty)
  • 220g krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu   
  • 1 lžíce vinného octa

Postup:

Vyšleháme sníh, pak přidáváme cukr (ten přidáváme postupně), když je sníh hladký a lesklý, nesmí v něm být krystalky cukru. 

Přidáme škrob a vinný ocet, šleháme dokud se nebudou dělat ve sněhu špičky. Pak naplníme do zdobícího sáčku a na pečící papír uděláme mini dortíky. 

Pečeme v horkovzdušné troubě rozehřáté na 120 stupňů cca 1 hodinu a 20 minut, troubu neotevíráme a necháme dojít po vypnutí až do rána. Je nejlepší péct večer aby byli Pavlovky dobře dosušené.

Krém jsem dělala tak že jsem vyšlehala 1 bezlaktózovou smetanu (lze přidat bezlaktózové mascarpone, či tvaroh) osladila jsem Agáve sirupem a přidala vanilkou. Ozdobení dle fantazie. 

Doporučuji plnit dortíky co nejdéle, po naplnění vlhnou a jsou hodně křehké.