Recepty

Beránek

08.04.2022

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Do vzniklé pěny přidáme 250g rostlinného másla (pokojová teplota). Vznikne nám našlehaná pěna do které zašleháme vanilkový cukr, citronovou kúru a rumové aroma. Pak přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Mezitím co se šlehá směs s moukou si vyšleháme sníh se špetkou soli. Sníh...

Jako první si připravíme linecké těsto, aby si těsto dostatečně odpočinulo. Smícháme veškeré suroviny dohromady a vytvoříme těsto, buď ručně nebo v hnětacím robotu. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme přes noc do ledničky.

Všechny suché suroviny smícháme dohromady, vytvoříme důlek a přidáme tekuté suroviny. Ručně nebo v robotu (hnětací hák) vytvoříme pevné těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout.

Věnečky

13.10.2021

Svaříme vodu, rostlinný tuk a špetku soli. Mouku a kypřící prášek smícháme a poté přidáme do hrnce. Mícháme dokud se nezačne těsto odpalovat od stěn hrnce.

Závin

09.10.2021

Smícháme všechny suroviny na závin dohromady a vypracujeme hladké těsto. Necháme aspoň hodinku odpočívat v lednici. Mezitím si připravíme náplň, nastrouháme jablka a smícháme ji se skořicí.

Vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Mezitím co se nám šlehají žloutky s cukrem

Mini Pavlova

24.05.2020

Vyšleháme sníh, pak přidáváme cukr (ten přidáváme postupně), když je sníh hladký a lesklý, nesmí v něm být krystalky cukru.

Medovník

20.05.2020

Vytvoříme vodní lázeň, tak že do většího hrnce dáme vodu a na ten hrnec dáme menší hrnec nebo misku.

Vyšlehat žloutky s cukrem, když jsou vyšlehaný do pěny přidat vychladlý čaj a olej, prošlehat. Pak přidat mouku, kypřící prášek a kakao a pár kapek aroma, nakonec pomalu zašlehat stěrkou sníh. Nalít na plech a péct na 200 stupňů (horkovzduch) cca 20 minut, kontroluju píchnutím špejlí do těsta.

Hnětýnky

20.01.2020

Máslo a vejce si vyndáme, aby měli pokojovou teplotu. Oddělíme žloutky od bílků.